ROBOTİK İLE GELECEĞİ KODLUYORUM - 2018 EĞİTİMDE İYİ ÖRNEK

26.12.2020 665

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler" organizasyonunda, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Oğuzhan ÖZEL'in "Robotik ile Geleceği Kodluyorum" isimli projesi "Eğitimde İyi Örnek" seçilmiştir.

2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılında en iyi 100 eğitim örneğinden biri seçilen proje sorumlusu öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

07-09-2018

PROJE ADI: Robotik ile Geleceği Kodluyorum

PROJE SORUMLUSU:  Oğuzhan ÖZEL (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)

UYGULANDIĞI YER: Vedide Baha Pars Ortaokulu

AMAÇLAR:

" Robotik ile Geleceği Kodluyorum" isimli proje içeriğinde kodlama, algoritma, oyunlaştırma ve robotik bulunmaktadır. Proje ile okulumuzda bu alanlardaki geçmiş çalışmalarının kapsamını genişletmeyi hedefledik. Özellikle Robotik bilimini ve kodlamayı birleştirmeyi, böylelikle soyut olan kodlamadan somut olan Robotik bilimine bir köprü kurmayı amaçladık. Kurumumuzun Türkiye'nin 2023 Türkiye hedefine ve 2017 yılını Bilişim yılı ilan etmesine uygun olarak bilişim ve teknolojiyi her ders alanında etkili bir biçimde kullanabilen kaliteye ulaştırılması hususu da önceliklerimiz arasındadır. Teknolojiyi, kodlamayı ve robot bilimini kullanan, klasik öğrenme bulgularından sıyrılmış yenilikçi bir anlayışa sahip bir okul olabilmek projenin en önemli amacıdır. Robotik eğitiminin devamında öncelikle yurt içi, ardından yurt dışındaki robot yarışmalarına gidecek öğrenciler yetiştirmek arzusundayız.

Projemiz sonunda öğrencilerimizin;

·         kodlama ile algoritmik düşünme becerilerini,

·         robotik ile somutlaştırma ve yeni ürün oluşturma becerilerini,

·         oyunlaştırma ile dikkatini toplama ve öğrendiklerini uzun süreli hafızasını alma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

ÖZET:

Projemiz, teknolojiyi üreten bir toplum olmak ve 2023 Türkiye hedeflerine ulaşmak adına öğrencilerimizle kodlama ve robotik alanında çalışmalardan oluşmaktadır. Projemizin temelini üç yıldır Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde sürdürdüğümüz kodlama ve algoritma eğitimleri oluşturmaktadır. Bu temelin üzerine sağlam bir yapı inşa etme adımında ise "Robotik Eğitimi" için ilimizdeki akademisyenlerle görüşmeler gerçekleştirdik. Bu eğitimin aşamaları ve gerekli malzemeler ile ilgili bilgiler aldık. Bu araştırmaların sonunda okulumuza almış olduğumuz Robotik malzemelerden oluşan bir dersliği okulumuza kazandırdık.

Robotik Dersliğimizde öğrencilerimiz, "Robot Biliminin Temelleri" ile başladıkları eğitimlerine geçtikleri birçok aşamadan sonra "Kendi Robotunu Geliştirme" noktasına varmışlardır. Aynı zamanda öğrencilerimiz "Temel Elektronik" eğitimi de vermekteyiz. Öğrencilerimizin tasarladıkları ve geliştirdikleri pek çok robot bulunmaktadır. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

07-09-201807-09-201807-09-201807-09-201807-09-201807-09-201807-09-201807-09-201807-09-201807-09-201807-09-2018