06.11.2016 9394

Okulumuz Fatih Seyit Ömer Mahallesi Hüseyin Kazım Sokak üzerinde,1968 yılında Topkapı Okulu adıyla Emin Ali Yaşin İlköğretim Okulunda geçici binada eğitim-öğretim hizmete başlamış olup ve 1974´te tamamlanan yeni binasıyla birlikte okulun adı Vedide Baha Pars Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

Vedide Baha Pars kimdir?

Eşi : İsmet KARADAYI

Babası : Bursa Millet Vekili Baha PARS

Okulumuza adını veren Vedide Baha PARS 1323 (1908) yılında Selanik´de doğmuştur. Atatürk´ün yakın arkadaşı eski Bursa Millet Vekili Baha Pars´ın kızı ünlü bir eğitimci ve psikolog olan Vedide Baha Pars İstanbul Amerikan Koleji´ni bitirmiş, bir sürede Amerika'nın Chicago kentinde öğrenim yapmıştır.

Öğretmenlik mesleğine 31.5.1930 tarihinde İzmir Kız İlk öğretmen Okulu eğitim psikolojisi derslerine girerek başlamış, daha sonra aynı okulda öğretim ve uygulama derslerini sürdürmüştür. 1.10.1941 tarihinde İzmir Kız Lisesi Felsefe Öğretmenliğine atanan Vedide Baha Pars bu görevinden 4.11.1950 tarihinde ayrılarak 10.11.1950 de İstanbul Erkek Öğretmen Okulu meslek dersleri Öğretmenliğine atanmış ve 1.11.1952 tarihinde Ankara Gazi Eğitim Enstitüsünde 23.7.1958 tarihinde bir trafik kazasında hayatını kaybedinceye kadar müdürlük ve meslek dersleri öğretmenliği yapmıştır.

Çeşitli ülkelerde Eğitim ve Öğretimle ilgili konferanslar veren Vedide Baha Pars İngilizce bilirdi.

Eğitim Psikolojisi adlı eseri var.

Çeşitli dillerde dergilerde eğitim ve öğretim hakkında yazıları çıkmıştır.

Bu güne kadar geçen sürede çevreye başarılı bir okul olarak adını duyurmuş ve çevrenin beğeni ve takdirini kazanmış olan okulumuz 1997 yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

1999–2000 yılında bilgi teknoloji sınıflı okul kapsamına alınmış ve 2000–2001 eğitim-öğretim yılı II. döneminde Bilgi Teknoloji sınıfı hizmete girmiştir. Son beş yıllık dönemde idare odaları, öğretmenler odası, Atatürk köşesi, kütüphane yenilenmiş olup kalorifer kazanları doğalgaza dönüştürülmüştür.2001–2002 yılında da eğitim-öğretim yılında Ana sınıfı açılarak hizmete girmiştir.