BOYALI ELLER - ETWINNING PROJESİ

10.06.2021 733

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra ERDOĞAN'ın uyguladığı projenin tanıtımı ve amaçları şu şekildedir;

Projemiz görsel sanatların kağıt işleri,boya,baskı,kolaj çalışmaları ve resim canlandırma çalışmaları üzerinde yoğunlaşmaktadır. 6-11 yaş arasındaki öğrenciler işbirlikçi çalışmalar yaparak kendi posterlerini ve logolarını oluştururlar,farklı malzemeleri bir araya getirerek yeni bir ürün çıkarırlar,çeşitli materyaller ile baskı çalışmaları yapılıp,paydaş öğrenciler arasında benim rengim temalı sunum yapılır.Kullanılmış atıl durumdaki malzemelerden geri dönüşüm çalışmaları yaparlar.Okuldaki diğer öğrencilere proje etkinlikleri ile ilgili kısa sunumlar yapılır.Etkinliklerde öğrencilerin yaratıcılık ve hayal güçlerini kullanmaları teşvik edilir.Öz güvenleri artar,duygu ve düşüncelerini resim, drama gibi yollarla ifade etmeleri sağlanır.Var olan yeteneklerini ortaya çıkartarak geliştirmeleri amaçlanır.Yapılan etkinlikler hazırlanan blog ve padlette sergilenerek veli paydaş öğrencilerin beğeni ve yorumlarını paylaşmaları sağlanır.Projemiz Kasım 2020 de başlayıp Mayıs 2021de sona ermiştir.

Öğrencilerin kendi yeteneklerini fark etmeleri,kendilerini sanat yoluyla ifade etmeleri sağlanır.Farklı kültürleri tanırlar. Web 2 araçları kullanarak yaratıcılıklarının gelişimine katkıda bulunulur.Farklı malzemeleri bir araya getirerek yeni ürünler ortaya koyarlar. Öz güvenleri gelişir.Yeniliklere açık olurlar.Olaylara farklı bakış açılarından bakmayı öğrenirler.Problem çözme yetenekleri gelişir.Grupla hareket etmeyi ve işbirlikçi çalışmayı öğrenirler. Birbirlerinin fikirlerine saygı duymayı öğrenirler.Günlük yaşam becerileri gelişir.İletişim güçleri artar. Geri dönüşümün önemini kavrarlar. Sanat ve sanatçının ülkeler ve toplum için önemini kavrarlar.İnce motor hareketleri gelişir. Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenirler.Öğrencilerin kendi yeteneklerini fark etmeleri,kendilerini sanat yoluyla ifade etmeleri sağlanır.Farklı kültürleri tanırlar. Web 2 araçları kullanarak yaratıcılıklarının gelişimine katkıda bulunulur.Farklı malzemeleri bir araya getirerek yeni ürünler ortaya koyarlar. Öz güvenleri gelişir.Yeniliklere açık olurlar.Olaylara farklı bakış açılarından bakmayı öğrenirler.Problem çözme yetenekleri gelişir.Grupla hareket etmeyi ve işbirlikçi çalışmayı öğrenirler. Birbirlerinin fikirlerine saygı duymayı öğrenirler.Günlük yaşam becerileri gelişir.İletişim güçleri artar. Geri dönüşümün önemini kavrarlar. Sanat ve sanatçının ülkeler ve toplum için önemini kavrarlar.İnce motor hareketleri gelişir. Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenirler.

10-06-202110-06-202110-06-202110-06-202110-06-202110-06-2021